Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine Teknik Gezi Düzenledi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Araştırma Görevlisi Azize Sudan ve Araştırma Grevlisi Nazlı Gülüm Mutlu gözetiminde gerçekleştirilen gezide; Üniversite öğrencileri, Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Sezai Topalan ve Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ile görüşerek onların bilgi ve tecrübelerinden istifade ettiler.

Diyarbakır organize sanayi bölgesinin genel tanıtımından sonra sahaya çıkan öğrenciler Ünteks tekstil, Odabaşı makine, Dicle mermer,  Şimşek alüminyum ve Karavil Çimento firmalarını gezerek firma yetkilileri ile görüştü. Gezi süresince OSB bünyesinde görevli İSG uzmanları ile hareket eden öğrencilere her bir işletmede işletme bünyesinde sorumlu İSG uzmanları, yürütülen İSG uygulamaları hakkında bilgiler aktardı.

Az Tehlikeli, Tehlikeli ve çok tehlikeli iş yeri sınıfında yer alan işletmeleri gezen öğrenciler derslerde öğrendikleri teorik bilgileri sahada uygulayıp; firmalarda gördükleri eksiklikleri yetkililerle paylaştı.